Rosa rugosa hybrider

Det finnes flere rosa rugosa hybrider, som både blomstrer lenge og har hardførheten til den opprinnelige rosa rugosa.

Et eksempel på en rosa rugosa hybrid som er veldig hardfør og blomstrer rikelig, er Ritausma.

Når man bor langt nord i Nordland, og har mistet mange roser til harde vintre, så må man lete etter rosesorter som klarer seg i vår hage.  Hagen ligger litt utsatt til for kald vind, og spesielt er det barfrosten som har vært problemet i nyere tid.

Jeg har prøvd en del roser for H6, som for eksempel Flammentanz.  Det er flere som har fått denne til å trives i sin hage ikke så langt fra her jeg bor, men den har jeg ikke fått til her hos meg.

Så jeg har istedet funnet frem til gode sorter som tåler H7 eller  H8.  Ei flott rose som har klart seg kjempefint her hos meg er Therese Bugnet, den er remonterende og vokser godt med nye skudd og fryser lite tilbake om vinteren.  For det er viktig, at rosene ikke bare overlever såvidt, men klarer å prestere noe når det gjelder vekst og blomstring.  Jeg har hatt noen rosesorter, som har klart seg gjennom vinteren, men mistet en del av fjorårets vekst til barfrosten. Når de så er av typen rose som blomstrer på fjorårets skudd, så blir det hele litt bortkastet.

 

Ritausma

 

Therese Bugnet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *